zondag 20 juli 2014

Lips Stick, with a dude..

De Surinaamse meidenrockband trad onlangs op, met een mannelijke basgitarist! En dat is niet het enige bijzondere aan de band. De leadzang wordt namelijk gedaan door de drumster, zittend. Lastig met zingen maar dat ze dat kunnen blijkt want alles was loepzuiver! Even waande ik mij weer in Rotown, Rotterdam. Genieten was het. De dames brachten een aantal zelfgeschreven nummers ten gehore en ook covers van Zombie van The Cranberries en, een alltime fav, 'Sweet Dreams' van The Eurythmics.
Op de voorgrond Loelle en achter de drums Chavelli
Lipsstick bestaat onder andere uit de zusjes Chavelli en Loelle Monsanto. Ze bestaan sinds 2009 als Lipsstick maar de twee zussen begonnen al in 2007 onder de naam "Afrodites'. 

In een kort gesprek vertelt de springerige Loelle dat ze dit jaar hun eerste album zullen uitbrengen. Wanneer precies wist ze niet."Maar dit jaar komt het echt uit!!! De nummers die we vandaag ten gehore brachten zullen er ook op staan!" En dat beloofd wat!  Loelle vertelt dat ze zelf schrijven en inspiratie halen uit alles. Van zelf motivatie tot liefde en het verdriet dat daar soms mee gepaard gaat maar ook gekke dingen. "Het nummer Fairy gaat bijvoorbeeld over een fee..."

Opvallend is de echte rockchick-look van de dames. "We shoppen overal want we kunnen overal iets vinden wat past. Dus ook bij de Chinees maar ook online op Ebay of Amazon. Er is echter een site die echt perfect is, daar vinden we alles wat past bij onze look. Dat is www.nastygal.com!". De site is overigens de moeite waard even te tjekken!
De dames treden gemiddeld een keer in de maand op en hopen  ooit onder andere in Nederland een optreden te verzorgen. Like!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten