vrijdag 11 juli 2014

De Naakte Man

Vanochtend zag ik een vraag voorbijkomen op Facebook. Het had ermee te maken dat sommige mannelijke fotografen liever zouden stoppen met fotograferen dan dat ze een man naakt vastleggen. Of dat kon/kan?

Het was maar een vraag, wel een die bij mij al irritatie opwekt. En al helemaal als je sommige dingen leest die mensen schreven als antwoord. "Kijk uit want zo kan je verkracht worden" of "het is wel een beetje gay maar moet kunnen".

Ik vroeg me af of ik een fascist zou zijn als ik zou stellen dat domme meningen niet geuit mogen worden ... Maar dan kon ik deze gedachten ook niet uiten haha. Dus heb ik flink wat keren tot tien geteld en meerdere malen op het punt gestaan om fel te reageren. Ik heb t rustig gehouden!

Het deed me wel beseffen dat er best wel wat onwetende mensen zijn met een kijk op het leven die zo, zo erg beperkend is, vooral voor hun zelf... 

Ik vroeg me af of deze 'ik fotografeer geen tollie'-fotografen zichzelf weleens afgevraagd hebben waarom een andere naakte man ze dan afschrikt. Je ziet niets anders dan wat je elke dag in de spiegel ziet en mee speelt .... Misschien zijn ze bang dat ze uitglijders maken en "oooja en ineens was dat ding in mijn mond"....?!

Als ik als ouder zou weten dat een fotograaf alleen vrouwen naakt vastlegt dan stuur ik mijn dochter, moeder, zus of nicht echt niet naar zo iemand! Dan ben je namelijk niet met werken bezig maar met hele andere dingen... 

Gelukkig waren het er maar een paar en dat is een goed teken en ik denk dat die enkele zonderling ook wel inziet dat zijn mening een beetje nergens op slaat. 

Gelukkig kwam ik toevallig deze gruwelijke, goed gruwelijk dus, link tegen.


Schitterende foto's van naakte mannen en vrouwen waarbij vooral die ene links onderin mij bekoorde. Ja, ik kan dat niet anders uitdrukken.

Het is ook een hit op internet. Vanwege dat niet standaard schoonheid gelul omdat hij een buikje heeft. En omdat veel mensen in Suriname overgewicht hebben, ik ook weer, is zo een fotoserie erg goed! Zelf zou ik me er niet voor lenen maar ik juich het wel toe!

Hier de link van het artikel. Erg interessant want er komen verschillende vraagstukken in voor en nieuwe begrippen zoals "sporno"!.. Tjek het uit:

http://www.thedailybeast.com/articles/2014/07/10/prince-fielder-s-demi-moore-moment-world-loses-it-over-athlete-without-six-pack.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten