woensdag 1 oktober 2014

Suriname Fashion Week 2014 van start

Stiekem een klein verslagje van achter de schermen. Eigenlijk is het veel boeiender om het allemaal achter de schermen mee te maken! De spanning was er te snijden maar de bedrijvigheid is er een waar menig creatieveling zeer gelukkig van word.

Gelukkig kon er bij Warda nog een lachje vanaf! De goedlachse sieradenontwerpster draagt hier een mooie ketting uit haar Recycle(W)art Collectie, gemaakt van... Plastic zakjes!!

Wat ik zo leuk vind aan deze editie van SFW is dat het een internationaler tintje kreeg maar ook jonge talenten de kans geeft zichzelf te presenteren. Een daarvan is Don Joval die met zijn startende label Judas' Kiss een minicollectie presenteerde. Deze bestond uit een aantal unisex tops die onder andere werden geshowd door het transgender model Quinny Dior. 

Quinny Dior. Het transgender model ziet het als een mijlpaal dat ze dit jaar mee mocht lopen tijdens de SFW2014.

Ik denk toch dat een event als SFW ook grenzen moet doorbreken en dat is bij deze dan ook gedaan! In mijn ogen was het dus een hele mooie en gewaagde stap van de organisatie! De collectie van Don Joval was basic en deed een beetje denken aan (knappe) Arabieren die in American Apparel waren verdwaald. 

De verdwaalde Arabieren in de ruimvallende unisex tops van Judas'Kiss

Het was een korte, zeer korte, maar welkome afwisseling in de tropische kleurenexplosie.

Helouise Jansen heeft sinds kort haar eigen collectie, Enchanting Helouise. Om inspiratie op te doen reist de modieuze zakendiva de hele wereld rond!

Een ander verrassend element was een persoonlijke! De energieke Helouise Jansen, oude bekende, was er ook met haar nieuwe label Enchanting Helouise. En ook dat was een collectie geïnspireerd op het Midden-Oosten. 

Ruimzittende zomerse tops met Oosters borduurwerk. Alle stukken en accessoires die de modellen aan hebben zijn van het label EH(Enchanting Helouise)

Hele mooie tops met borduurwerk gecombineerd met verwassen jeans, perfect afgemaakt met geweldige schoenen. En ook daar weer mooi borduurwerk. "Allemaal hand gemaakt!", aldus Jansen. Erg mooi en kleurrijk waren de schoenen! 


Ook het voetenwerk is van de hand van Helouise. Het kleurrijke borduursel op de schoenen is met de hand gemaakt.

Suriname Fashion Week 2014 duurt nog tot en met zaterdag en dagelijks zullen er overdag diverse workshops te volgen zijn, gevolgd door modeshows in de avond! (Allemaal in Wyndham Garden)

Deze week is het fashion wat de klok slaat in het steeds modieuzer wordende Suriname!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten