woensdag 17 december 2014

Tropin Ressort, Papatam, Albina

Albina is niet echt populair meer als recreatiebestemming. Het is momenteel een plek waar men alleen komt als men op doorreis is naar Galibi of 'de Franse Kant'. 


Abandu Adam is de eigenaar van het Tropin Ressort te Papatam, op vijf minuten rijden van Albina. Adam is een echte levensgenieter die van zijn natje en droogje houdt. "Wat vind je van het ressort?", vraagt hij meerdere malen. 


Hij wil dat alles goed gaat en dat zijn gasten het naar hun zin hebben. Niet voor financieel gewin, hoewel dat zeker mee zal spelen, maar omdat hij Albina en haar bewoners weer positief op de kaart wil zetten. 


Grootse plannen zijn er en die wil hij samen met Angele Veldman en Winston Gard(nieuwe manager van het ressort, afkomstig van Overbridge) realiseren.


Het ressort is op een vrij uitgebreid terrein met drie losse panden waar de ruime kamers in zijn gevestigd. Bij de keuken en bar, aan het water, is er ook een Chinese supermarkt. Ondanks dat de uitstraling er vredig is staan er heel de dag twee bewakers voor de deur van de supermarkt. 

Best work view ever!

De rest van het terrein is bewakervrij maar de politie is er opvallend vaak aanwezig, ook omdat ze er komen eten. Meerdere vliegen in een klap dus!

Het gebouw had twee van zulke gangen met elk acht schone beestjesvrije kamers met airco.

De kamers zijn ruim en verdeeld in de A en B klasse. Opvallend is dat de B klasse de duurdere en meer luxe kamers zijn.  De A klasse kost 100 srd per nacht, de B klasse 150. Beiden zijn voorzien van airco en eigen douche en toilet, en twee persoonsbedden! 

Degelijke tweepersoonsbedden

Pakketje met washandje, handdoek en Jomi Producten!

De prijzen zijn exclusief ontbijt maar kan a la carte besteld worden. Vanaf vroeg in de ochtend zijn er echter al warme maaltijden te verkrijgen omdat men daar in het gebied meer behoefte aan heeft dan een broodje!

Het a la carte ontbijt

Op aanvraag zijn er dagtochten mogelijk naar Bigi Ston en diverse lokaties aan de Marowijnerivier, de Franse kant natuurlijk en ook een mooi Frans eiland waar vroeger de lepra patiënten werden gestuurd.

Een gestrande boot omgeturnd tot verblijf. Zelfde eigenaar als het Greenheart Hotel

Het bezoek was kort maar Albina heeft er zo wel een mooi plekje bij. Gedurende het tweedaagse bezoek werd er hard gewerkt aan het verbeteren van de accomodaties en de service. 

Pepita is een kut die het nodig vond met een stift te kladden op een bed....
Je kan de sporen van het proberen weg te wassen wel zien maar Pepita was standvastig en liet ook haar nummer achter, de trol! 😝

Zo heeft Adam zelf een bron aangeboord zodat er stromend water is op het ressort. Er word nog wel geadviseerd niet uit de kraan te drinken omdat nog niet alles gecontroleerd is. Douchen was er echter heerlijk! Binnenkort mag ik weer langs om verslag te gaan doen van de bezienswaardigheden. Keep you posted!

Early morning enjoying the view!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten