woensdag 31 december 2014

De fotograaf en zijn muze

Al zeven jaar is hij met fotografie bezig. Daarvan zes jaar als professional. De 30-jarige Harvey Lisse is, wat mij betreft, een van de betere fotografen van Suriname! En, hij is geen vieze, winkwink!

Harvey en Jaleeza. Zij gekleed in een outfit van een andere talentvolle Surinamer, Don Joval, die onder het label Judas' Kiss al veel schone dames heeft gekleed.

Hij en zijn vriendin, en muze, de beeldschone Jaleeza Weibolt, vormen een prachtig koppel. Echt zo eentje die je in de bladen ziet, maar dan leuker. In een eerder interview voor RBN vertelde hij mij dat ze echt zijn beste maatje was, je weet wel met zo een glinstering in zijn ogen.

De muze

Jaleeza is dus regelmatig model voor het vrije werk van Harvey. Het lijkt erop dat de voormalige Miss Tropical Beauties Suriname de sterke vrouw achter de sterke man is die zijn creativiteit stimuleert zoals een echte muze hoort te doen!

Jaleeza in zwart-wit being all Grace-Jones-like

De laatste serie die ze samen hebben gemaakt is een zwart-witte portretserie. Ik volg ze beiden al een tijdje en de mooie foto's hebben altijd een artistiek tintje waarbij mode een dikke vinger in de pap heeft.

Prachtige foto! Mooie styling. Een experiment naar aanleiding van een avondje thuis blijven. Next time, more legs, winkwink.

Het mooie van het hele verhaal is dat Harvey een self-made-man is. Het internet was zijn school en door zelfstudie heeft hij dus het niveau weten te bereiken waar hij nu op zit en wie weet wat de toekomst brengt. 

Zowel Harvey als Jaleeza zijn een mooi voorbeeld voor de Surinaamse jongeren. Want ook zij heeft als Miss hard gewerkt om haar sociale stempel te drukken, met succes! 

Supermooi typisch Surinaams/afro beeld. Wat zien deze meisjes?

Fotografie/mode-fotografie is ook kunst en dat vind ik zeker terug in het werk van deze man. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten